Het antwoord op de vraag of je een schapenvacht kunt wassen hangt af van het soort schapenvacht.

Ecologisch gelooide vachten kunnen niet gewassen worden. De leerzijde wordt hard wanneer deze vochtig en zo heb je een grote kans dat je schapenvacht aan de onderkant gaat scheuren.

Medicinale lamsvachten kunnen daarintegen wel gewassen worden. Dit komt doordat deze op een speciale manier zijn gelooid waardoor wassen niet schadelijk is voor de leerzijde. Wel is het aan te raden om na een wasbeurt de leerzijde in te vetten met neutraal ledervet. Het wassen van een medicinaal lamsvacht kan zowel op de hand als in de wasmachine op een wolwasprogramma, gebruik hiervoor een wolwasmiddel. Echter adviseren wij dit alleen te doen wanneer echt noodzakelijk. De kwaliteit van de medcinaal schapenvacht zal er op achteruit gaan.

Vilten vachten kun je ook wassen. Omdat deze helemaal uit wol bestaan gebruik je het wolwasprogramma van je wasmachine of was je deze op de hand. Gebruik hierbij ook een speciaal wolwasmiddel. Ook hiervoor geldt was je vacht zo min mogelijk.

Probeer wassen te voorkomen met de volgende tips:

Regelmatig laten luchten is de beste optie om je vacht fris te houden. 

Wol is zelfreinigend, een vlek zal dan ook na verloop van tijd weg slijten. Om dit te versnellen kun je de opgedroogde vlek er eventueel voorzichtig uitkammen. Is de vlek nog vochtig dep deze dan zo snel mogelijk droog. 

Een andere optie is om je schapenvacht te reinigen in de sneeuw. Hoe je dat doet lees je in ons blog.


 

Openingstijden

U kunt ons bezoeken op afspraak of tijdens onderstaande openingstijden:

MEI

Vrijdag 19 mei
11:00u tot 14:00u

meer openingstijden...


 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vanaf heden zijn de deuren van onze webshop gesloten. Uiteraard blijven jullie van harte welkom in onze fysieke winkel waar we jullie blijven voorzien van mooie wollen producten en advies.

© 2016 - 2023 De Wildakker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel