De Wildakker is in 2016 gestart met de verkoop van schapenvachten en wild producten. Sindsdien zijn we uitgegroeid naar een bedrijf dat zich voornamelijk heeft gespecialiseerd in wollen kleding. Helaas hebben we binnen ons assortiment geen ruimte meer voor schapenvachten maar delen graag nog onze onderstaande tips met jullie:

Met deze tips blijft een gelooid schapenvacht mooi en fris.

  • Luchten! Regelmatig uitkloppen en laten luchten. Vlekken zullen door de zelfreinigende eigenschap van wol vanzelf slijten.
  • Vlekken! Vochtige vlekken voorzichtig wegdeppen of eventueel met zout in laten trekken en daarna uitkloppen. Droge vlekken kunt u voorzichtig uitkammen met een grove borstel.
  • Sneeuw! Helaas sneeuwt het niet vaak in Nederland maar wanneer er toch een dik pak sneeuw is gevallen maak er dan meteen gebruik van door je vacht met zijn haarkant in de verse sneeuw te leggen. Dit mag best een beetje aangedrukt worden om de sneeuw goed in te laten werken maar let er op dat het leer niet in de sneeuw raakt. Laat je vacht er zo lang mogelijk in liggen. Daarna klop je al het sneeuw eruit en laat je je vacht drogen met de haarkant naar beneden bij een niet al te warme plek (zoals de kachel of andere warmtebronnen) anders kan het leer door de snelle temperatuurswisseling te hard worden. Lees ook ons blog over het reinigen van een schapenvacht in de sneeuw.
  • Niet wassen! Was een gelooide schapenvacht nooit, het leer zal hierdoor verharden waardoor er een kans is dat deze gaat scheuren.
  • Kammen. Is je vacht licht vervilt kam deze dan voorzichtig met een grove kam of borstel.Wij verkopen speciale schapenvachtborstels maar u kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld een hondenborstel.

Openingstijden

U kunt ons bezoeken op afspraak of tijdens onderstaande openingstijden:

MEI

Vrijdag 19 mei
11:00u tot 14:00u

meer openingstijden...


 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vanaf heden zijn de deuren van onze webshop gesloten. Uiteraard blijven jullie van harte welkom in onze fysieke winkel waar we jullie blijven voorzien van mooie wollen producten en advies.

© 2016 - 2023 De Wildakker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel