5 keer waarom wollen onderkleding een must is

Artikel 1 van 13

Wanneer je veel buiten bent of zoals kinderen graag doen, veel buiten speelt, is het prettig om lekker warm gekleed te zijn. Wollen onderkleding van JOHA is geschikt voor iedereen die graag buiten, maar ook binnen is. We vertellen je 5 keer waarom wollen onderkleding een must is. Het hele jaar door, binnen en buiten!

1. Optimaal genieten van het buitenleven

Wist je dat wol bekend staat om de optimale opname van vocht? Het opgeslagen vocht wordt verdampt door de ventilerende eigenschappen van wol. Met wollen onderkleding voorkom je dus dat kleding snel vochtig wordt waardoor je zelf koud wordt. Wollen onderkleding voor kinderen is helemaal een must, want kinderen zweten, kwijlen en springen en spelen in de plassen. Wollen onderkleding houd je droog en fris waardoor je optimaal kunt genieten van het buitenleven.

2. Wol neutraliseert geurtjes

Naast optimale opname van vocht, beschikt wol ook over neutraliserende eigenschappen. Wol neutraliseert geurtjes, zoals kookdampen, rooklucht van het stoken van buitenvuurtjes en ga zo maar door. Wollen onderkleding helpt dus ook om transpiratiegeur te voorkomen en is ideaal om in de zomer en in de winter te dragen onder je kleding. Niet alleen buiten, maar ook binnen. Het is superhandig om te dragen wanneer je gaat sporten, hardlopen, wandelen of andere activiteiten gaat ondernemen. 

3. Wol regelt de temperatuur

Wol heeft een goed ventilerend vermogen en regelt de temperatuur. In de winter biedt wol bijvoorbeeld warmte en comfort en in de zomer werkt wol juist luchtig en verkoelend. Klinkt misschien tegenstrijdig, maar de luchtige structuur van wol zorgt ervoor dat de temperatuur optimaal wordt geregeld. Je lichaam koelt niet af, maar krijgt het ook niet te warm. Daarom is wollen onderkleding ook zo fijn te dragen door kinderen.

4. Comfortabel voor je huid

Naast alle genoemde eigenschappen is wol ook comfortabel om te dragen. Het knelt niet, zit luchtig en geeft je huid tevens optimale bescherming. Wol heeft van nature een vettig laagje, dat overigens niet in kleding afgeeft. Dit laagje heeft een beschermde werking voor de huid en beschermt o.a. tegen weersinvloeden van buitenaf. Daarnaast is wol antibacterieel, heeft het heilzame eigenschappen én is wol water- en vuilafstotend. Redenen genoeg dus om wollen onderkleding te dragen!

5. Warmte en geborgenheid

Wollen onderkleding is niet alleen voor volwassenen en kinderen de ideale uitkomst, wollen onderkleding voor baby’s is ook echt een must. Wol biedt namelijk warmte en geborgenheid. En niet alleen overdag heerlijk te dragen, wollen onderkleding is ook fijn om te dragen in bed. Het zorgt ervoor dat baby’s (en kinderen en volwassenen) lekker op temperatuur blijven, zonder dat ze gaan transpireren of het koud krijgen. Ideaal wanneer ze ’s nachts de dekentjes kwijt zijn, omdat ze alle kanten op bewegen. Je vindt bij ons wollen rompers vanaf maat 40 t/m 90.

De Wildakker vanaf heden verkooppunt van JOHA in gemeente Apeldoorn. 

We hebben een aantal basis items in onze shop en zullen de komende tijd ons assortiment van JOHA verder uitbreiden. Ben je op zoek naar een speciaal item van JOHA? Laat het ons weten dan kijken we of we het bij onze volgende order mee kunnen bestellen. 

Openingstijden

Let op: wij verkopen onze producten vanaf heden niet meer online.

U kunt onze winkel bezoeken op afspraak of tijdens onderstaande openingstijden:

Vrijdag 19 april
11:00 tot 14:00u

Zondag 28 april
12:00u tot 16:00u

meer openingstijden...


 

Instagram

Volg ons ook op Instagram en blijf op de hoogte van onze acties, huidige collectie en reguliere openingstijden. 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vanaf heden zijn de deuren van onze webshop gesloten. Uiteraard blijven jullie van harte welkom in onze fysieke winkel waar we jullie blijven voorzien van mooie wollen producten en advies.

© 2016 - 2024 De Wildakker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel