WOL

Wol is een natuurlijk materiaal en staat bekend om zijn veelzijdige eigenschappen.

Wol isoleert, neemt vocht op, is elastisch en water- en vuilafstotend. Wol is tevens antibacterieel, neutraliseert geurtjes, beschermt tegen UV-straling en is een duurzaam product. Bovendien heeft wol een heilzame werking. De producten in onze webshop zijn uitsluitend gemaakt van hoogwaardige kwaliteit wol. Ze zijn duurzaam, zacht en comfortabel waardoor ze geschikt zijn voor het hele gezin. Neem een kijkje in de shop en maak kennis met de veelzijdigheid van wol. 

Het bekendste diersoort met een wollen vacht is natuurlijk het schaap. De kwaliteit van de wol onderscheidt zich ook weer per ras. Zo heb je bij schapen bijvoorbeeld wol van het IJslandse schaap, wol van het merinoschaap, wol van een Texelaar, wol van een heideschaap ga zo maar door. Elk ras heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en wordt gebruikt voor verschillenden doeleinden. Denk aan breiwol, viltwol of wol als vulling voor dekbedden.

Sommige mensen kijken negatief naar wol omdat ze verwachten dat wol kriebelt, echter geldt dit lang niet voor alle wol soorten. De vezels van wol varieren namelijk in dikte van 10 tot wel 40 micrometer. Hoe dikker de wol hoe meer de wol gaat kriebelen. De meeste mensen ervaren gekriebel vanaf 28 micrometer, dit wordt ook wel het jeukpunt genoemd.
Het merinoschaap geeft de fijnste wol en wordt ervaren als niet kriebelend deze wol is daarom uitermate geschikt om te dragen.

ONDERHOUD

Wij raden aan je wollen producten niet te vaak te wassen. Door zijn vuilafstotende eigenschap voldoet regelmatig luchten in de buitenlucht (bij voorkeur in de mist) al om je wollen kleding weer fris te krijgen. Wil je je wol wassen gebruik dan altijd een wolwasprogramma op 30 graden op een lage centrifuge stand. Ook kan de wol voorzichtig op de hand worden gewasen. Onthoudt dat wol krimpt of vervilt door snelle temperatuurswisseling en/of te veel wrijving dus wees altijd voorzichtig. Gebruik altijd een goed wolwasmiddel dat lanoline bevat. Deze verkopen wij hier.

 

 

Openingstijden

Let op: wij verkopen onze producten vanaf heden niet meer online.

U kunt onze winkel bezoeken op afspraak of tijdens onderstaande openingstijden:

Vrijdag 19 april
11:00 tot 14:00u

Zondag 28 april
12:00u tot 16:00u

meer openingstijden...


 

Instagram

Volg ons ook op Instagram en blijf op de hoogte van onze acties, huidige collectie en reguliere openingstijden. 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vanaf heden zijn de deuren van onze webshop gesloten. Uiteraard blijven jullie van harte welkom in onze fysieke winkel waar we jullie blijven voorzien van mooie wollen producten en advies.

© 2016 - 2024 De Wildakker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel