Het familiebedrijf Ivanhoe werd in 1946 opgericht in Gällstad, een wijk die bekend staat als het eigen breicentrum van Zweden, waar traditie en pioniersgeesten nog steeds voortleven. 

Ivanhoe of Sweden is een van de weinige textielfabrikanten in Zweden. Ze hebben een eigen productiefaciliteit in Gällstad waar ongeveer 90% van al het breiwerk plaatsvindt.

De collectie van Ivan of Sweden bestaat voornamelijk uit kleding van gekookte wol. Gekookte wol is gebreide wol dat bewust vervilt is door het te wassen. Hierdoor is gekookte wol compacter en beter bestand tegen weer en wind. De kleding van Ivanhoe of Sweden leent zich daarom ook uitstekend voor outdoor activiteiten. 

Een deel van de collectie is gevoerd met de duurzame stof Tencel. Tencel (ook wel Loycell) is een stof gemaakt van houtpulp van eucalyptusbomen. De productie van Tencel is uiterst milieuvriendelijk. Tencel absorbeert beter dan katoen is zachter dan zijde en koeler dan linnen. De wollen kleding gevoerd met Tencel is dan ook zeer geschikt is om te dragen op warmere dagen.

Sorteer op
artikelen per pagina
Sorteer op
artikelen per pagina

Openingstijden

U kunt ons bezoeken op afspraak of tijdens onderstaande openingstijden:

MEI

Vrijdag 19 mei
11:00u tot 14:00u

meer openingstijden...


 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vanaf heden zijn de deuren van onze webshop gesloten. Uiteraard blijven jullie van harte welkom in onze fysieke winkel waar we jullie blijven voorzien van mooie wollen producten en advies.

© 2016 - 2023 De Wildakker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel