Wol kun je perfect gebruiken in de zomer

Artikel 10 van 13

Bij wol denken we al gauw aan de winter, warmte en geborgenheid. Maar weet je ook dat je wol heel goed kunt gebruiken in de zomer? Wol is veelzijdig en duurzaam, geeft een verkoelend effect, absorbeert vocht en ventileert als de beste. Daarom kun je wol perfect gebruiken in de zomer. 



WAT IS WOL?
Wol is vacht van diersoorten zoals schapen, geiten, lama's, kamelen, alpaca's, een yak en ook het angorakonijn hebben een wollen vacht. Wol heeft schubben en onderscheidt zich daardoor van haar. Het is een natuurlijk materiaal die duurzaam is in gebruik en die vele unieke eigenschappen kent.

Wol:
        * isoleert
        * neemt vocht op
        * is elastisch
        * is waterafstotend
        * is vuilafsotend
        * is antibacterieel
        * neutraliseert geurtjes
        * beschermt tegen UV-straling
        * kent heilzame eigenschapen
        * is een duurzaam product

Wol in de zomer

Wol is een aanrader voor de zomer, het klinkt misschien gek, maar vanwege sterk verkoelende, ventilerende en vochtabsorberende karaktereigenschappen, begrijp je het meteen. Wol is antibacterieel, wat betekent dat bacteriën zich niet aan de wol hechten. Daardoor blijft wollen kleding langer mooi en fris. Daarnaast absorbeert wol tot 35% van zijn eigen gewicht in water en onttrekt hiermee zweet van het lichaam. Het opgeslagen vocht verdampt door de ventilerende eigenschappen van wol. Hiermee voorkom je dus dat kleding snel vochtig wordt waardoor je langer droog en fris blijft, zonder het koud te krijgen.

Wollen onderkleding

De wollen en wol/zijde onderkleding van Joha biedt warmte bij kou en geven verkoeling wanneer het heel warm is. Ideaal voor zomer en winter. Heb je veel last van transpireren? Geen probleem bij deze wollen onderkleding, want het absorbeert vocht optimaal zonder geurtjes te verspreiden.

Wollen vesten

Wanneer het een koude najaarsavond of een frisse zomerochtend betreft is er niets lekkerder dan een warm wollen vest aan te trekken. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een stukje gaat fietsen of lekker een eindje gaat wandelen. Het beschermt je bovendien tegen UV-straling, geeft verkoeling wanneer je het warm krijgt en tegelijkertijd absorbeert het vocht. Het regelt als het ware zelf de temperatuur. Hoe fijn is dat!?

We hebben ook wollen vesten gevoerd met katoen. Deze vesten zijn door de katoenen voering dunner dan de fleece gevoerde vesten en daarom perfect geschikt om in het voor- en najaar als jas te dragen. En weet je wat je helemaal lekker snel en gemakkelijk aantrekt? Wollen bodywarmers! Deze zijn ook echt ideaal voor kids die het snel warm hebben en graag hun jas uit willen trekken terwijl jij twijfelt of dat handig is. Of wanneer ze het nog net een beetje fris vinden buiten, maar liever geen jas aan willen. Een wollen bodywarmer is een fijne tussenoplossing en te dragen door jong en oud!

Wollen kinderdekens

Kinderen liggen vaak stil in de kinderwagen of thuis in de wieg, waardoor ze het snel koud kunnen krijgen. Dit los je eenvoudig en snel op met een wollen kinderdeken. Een wollen dekentje houdt de baby beter op temperatuur dan alle andere soorten dekens. Wol regelt namelijk zelf de temperatuur, het is bovendien ademend, vuilafstotend, heeft een antibacteriële werking en neutraliseert geurtjes. Met de voordelen van wol genieten baby's en kinderen van de warmte, verkoeling, veiligheid en geborgenheid die ze nodig hebben. En zeg nou zelf, deze wollen kinderdekens zien er ook nog eens superleuk uit!

In onze uitgebreide webshop vind je een ruim assortiment aan wollen producten. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Openingstijden

Let op: wij verkopen onze producten vanaf heden niet meer online.

U kunt onze winkel bezoeken op afspraak of tijdens onderstaande openingstijden:

Vrijdag 29 maart
11:00u tot 15:00u

Deze dag is onze jaarlijkse paasei actie. Bij iedere aankoop mag je dan grabbelen naar korting!

Vrijdag 5 april
11:00u tot 14:00u

Zaterdag 6 april
12:00u tot 15:00u

meer openingstijden...


 

Instagram

Volg ons ook op Instagram en blijf op de hoogte van onze acties, huidige collectie en reguliere openingstijden. 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Vanaf heden zijn de deuren van onze webshop gesloten. Uiteraard blijven jullie van harte welkom in onze fysieke winkel waar we jullie blijven voorzien van mooie wollen producten en advies.

© 2016 - 2024 De Wildakker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel